Про міжнародний бізнес розповідали студенти і випускники МВА МІМ-Київ

9 листопада 2013 року

29 жовтня відбулася зустріч гостей МІМ-Київ з студентами МВА вечірньої форми навчання і випускниками МВА в ІТ-менеджменті МІМ-Київ.

Впродовж заходу учасники обговорювали тонкощі міжнародного бізнесу та тенденції його розвитку після стажування в США. Разом з Надією Омельченко, Єгором Шараповим, Юлією Цирюк та Володимиром Гавришем обговорювали ефективні бізнес-моделі на прикладі успішних американських компаній.

Розпочала ділитися своїми враженнями, емоціями та отриманим досвідом, від закордонного стажування в Пітсбурзі (США), Юлія Цирюк, студентка вечірньої форми навчання МВА (2012-2014), керівник напрямку по роботі з фінансово сектором ТОВ "Ксерокс (Україна) ЛТД.

«На 2 тижні ми стали справжніми студентами університету Карнегі-Меллон. В рамках навчального процесу ми дискутували на різноманітні бізнес-теми під час лекцій, змагалися в рамках бізнес-симуляції Management Game, а також відвідали 4 провідні компанії Пітсбурга».

Аудиторія дізналась про управління персоналом компанії та інструменти мотивації персоналу з точки зору американських компаній. Юлія розповіла про корпоративну культуру та мотивацію персоналу в клінинговій компанії Model Cleaners, парку розваг Kennywood Park, госпіталі UPMC East та всесвітньовідомій компанії з виробництва медичного обладнання Bayer.

Продовжив розповідати про бізнес у Пітсбурзі (США) Володимир Гавриш студент вечірньої форми навчання МВА (2012-2014), директор компанії «Наталі Турс Україна».

«Поїздка була повністю виправдана і, як мені здається, значно вплинула на учасників та їх сприйняття того, як можна створювати і управляти успішними компаніями. Особисто для мене, вона привнесла кілька інноваційних бізнес ідей, які реалізовуватиму в Україні. Все було сплановано, як хороший баланс між пізнавальною частиною, роботою над домашніми завданнями, участю в Менеджмент Game і візитами до різних підприємств Пітсбурга»

Про корисний практичний досвід успішних американських компаній в сфері IT технологій – розповідали випускники програми МВА в ІТ-менеджменті (2011-2013) Єгор Шарапов та Надія Омельченко. Вони мали можливість познайомитися з Сан Франциско та Силіконовою долиною, яка є домівкою для багатьох ключових світових корпорацій.

«МІМ-Київ організував для нас багато зустрічей з топ-менеджерами різних IT компаній таких як: Polywell Computers, Social Wire, Cisco, IBM, First Republic Bank та інші. Нам представилась моживість побачити, як працюють ці компанії, поспілкуватися з професіоналами, прослухати лекції щодо методів роботи, планів на майбутнє, дізнатися про останні дослідження в сфері «хмарних» технологій», - пояснював Єгор Шарапов, керівник ІТ-відділу ТОВ "Порше Україна".

У свої розповіді Єгор порівнював іноваційні стратегії розвитку бізнесу компанії Cisco, IBM та Huawei.

Надія Омельченко, директор з кадрової політики групи компаній Октава, коли ділилася з аудиторією своїми враженнямизазначила, що корпоративними цінностями кожного працівника компанії, яка розташована в Силіконовій долині є: клієнторієнтованість; націленість на надання інтегрованого позитивного досвіду для клієнтів, співробітників та акціонерів; безпека інформації; свобода; команда а також інновації.

«Стажування в Силіконовій долині – це найінноваційніша поїздка, яка була організована МІМ-Київ! Увесь час ми говорили про інновації, побачили як і де народжуються інновації.
Основною цінністю всіх крупних корпорацій є люди, їх таланти. Тому в Силіконову долину
постійно залучаються талановиті спеціалісти. Ця поїздка була вкрай корисною і дуже інформативною. Спасибі МІМ-Київ за таку унікальну можливість!», - подякувала Надія Омельченко.

Захід тривав у форматі інтерактивного діалогу між залом та спікерами. Та навіть після закінчення, учасники ще довго не відпускали МІМівців, задаючи різноманітні питання про враження та отриманий досвід.

Детальна інформація про програму МВА

Фотозвіт

МІМ-Київ вітає нових слухачів програми PMD «міні-МВА» та PMD «Управління фінансами»

Дайджест МІМ-Київ: жовтень, 2013