МІМ-Київ запрошує амбітних управлінців на програми МВА та SE МВА

15 листопада 2011 року

У МІМ-Київ триває набір на програми МВА та SE МВА – програми для вищого менеджменту та власників бізнесів, спрямовані на вироблення у слухачів цілісного, системного бачення бізнесу в глобальному середовищі, формування найсучасніших підходів до його розвитку. «Під час програми ми формуємо загальне розуміння бізнес-середовища, бізнесу та його основних складових, розглядаємо набір управлінських інструментів, інтегруємо цей набір у єдину синергійну систему і, нарешті, замислюємося над тим, як визначити, куди далі рухати бізнес, як він розвиватиметься у глобальному середовищі», – пояснює зміст модулів програми Олексій Виноградов, віце-президент із маркетингу МІМ-Київ.

Утім, програма МВА – це щось значно ширше за ґрунтовні управлінські знання й навички стратегічного мислення. Як ширший і спектр мотивів, за якими приходять на МІМівські програми МВА нові слухачі. «На певному етапі життя в людини виникає своєрідна криза – хочеться зрозуміти, чи правильно обрано шлях. А крім того, з’являється відчуття власного рівня некомпетентності, браку знань…», – наголошує Володимир Банцер, доцент МІМ-Київ, к.психол.н., викладач організаційної психології.

Учасники інфосесії, присвяченої програмам МВА та SE МВА, що недавно пройшла у МІМ-Київ, підтверджують думку психолога. Потреба у нових комплексних рішеннях, для яких бракує знань, невпорядкований досвід, який може бути набагато ефективнішим, якщо його систематизувати, необхідність розуміння глибинних рушійних сил бізнесу та здатності говорити із власниками й топ-менеджментом однією мовою, нарешті відчуття тупцяння на місці й потреба у поштовху, стимулі для подальшого професійного й особистісного зростання – ось що мотивує управлінців приходити на навчання до бізнес-школи.

Слід відзначити, що всі ці потреби сповна задовольняються у бізнес-школі Мім-Київ. І річ не лише у високопрофесійних викладачах, які є водночас носіями практичного бізнес-досвіду, фахівцями із ґрунтовною теоретичною підготовкою та прекрасними лекторами. Спрацьовує все – синтетичний процес навчання, де поєднуються систематизація, нові знання й моментальне відпрацювання практичних компетенцій, стажування, які дають зразки і багато в чому рецепти ефективного ведення бізнесу, активний обмін досвідом в аудиторіях, де кожен навчається не лише від професорів, а й від колег, і, звісно, насичене життя спільноти випускників МІМ-Київ, яка налічує сьогодні вже понад 4 тисячі успішних управлінців.

«З людьми, з якими ми навчалися в МІМі, зараз ми не просто спілкуємося, а робимо спільний бізнес. Це вже не лише дружба – це частина життя», – відзначає Олексій Струлєв, … власне, члени цієї спільноти, випускники МІМ-Київ можуть найоб’єктивніше оцінити користь, отримувану в стінах бізнес-школи. Тож ми з радістю надаємо їм слово.

Олександр Коновалов, випускник програми SE МВА МІМ-Київ, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій Сумської облради, директор та засновник інформаційного агентства «Vlada.Ua»

«Навчатися на програмі МВА потрібно для того, аби впорядкувати й вибудувати власне бізнес-мислення. МВА не є метою – є засобом. Кожен використовує здобуте на свій лад і бере стільки користі, скільки зможе й захоче. Недаремно в МІМі говорять, що знання – це найкраща інвестиція. Найяскравішим зразком ефективності знань для мене свого часу стали побачені на стажуванні в Швейцарії успішні світові компанії, причому побачені зсередини, адже з нами спілкувалися як мінімум їх віце-президенти. Завдяки цьому я зміг оцінити бізнес всебічно, в мене з’явилися нові ідеї та бачення мети».

Олексій Струлев, випускник програми SE МВА МІМ-Київ, директор «Аррикано Девелопмент» (комерційна нерухомість)

«Я прийшов до МІМ-Київ, коли розпочав власний бізнес і усвідомив, що мені бракує знань для ефективного управління – адже потрібно розуміти, як саме керувати. Наприклад, юристом чи бухгалтером, не будучи при цьому ані юристом, ані бухгалтером. Групи у МІМ-Київ – це особливе середовище. Тут ти завжди отримаєш підказку чи відповідь на ті чи інші щоденні запитання – адже поряд люди, які так само щодня забезпечують функціонування бізнесу за допомогою інструментів менеджменту, і їхній досвід дуже важливий і корисний. Я застосовую на практиці всі здобуті знання. Гадаю, моя ефективна робота є свідченням їх потрібності й корисності. А ще… МІМ-Київ формує бізнес-культуру. Дає зразок, що поєднує західні цінності й український менталітет. Якщо ти хоче бути успішним на глобальному ринку, ти маєш розуміти, як вести бізнес на рівні світових стандартів».

Галина Штукаріна, випускниця програми МВА МІМ-Київ, заступник генерального директора ПрАТ «TRG»

«Можу сказати не лише від себе, але й від імені всієї групи: навчання в МІМ-Київ – це два найщасливіших роки життя. Раджу всім, хто планує навчатися тут, бути готовими: щойно приходиш до МІМу – в житті починаються зміни. І МІМ лікує від страху змін, нагадує, що всі ми дуже талановиті, що головне в кожній справі – це творча енергія. Зрештою, МІМ-Київ – це середовище постійного енергообміну».

Ми нагадуємо, що програми МВА та SE МВА стартують у січні 2012 р. і запрошуємо амбітних управлінців долучитися до лав слухачів МІМ-Київ і отримати нові ідеї, стимули та бачення.

Відкрилася нова програма «МВА у медичному бізнесі»

Вітаємо на корпоративній програмі «Міні-МВА» МІМ-Київ менеджмент компанії «Біонорика»